Προδημοσίευση Πρόσκλησης του Έργου SUB4 «Εμπιστοσύνη στα Αστέρια μας/Trust your Stars»

ShareThis
Δημοσίευση: 07-01-2024 20:22 | Προβολές: 830
gr  doc.png  Trust your Stars - Προδημοσίευση Πρόσκλησης
Mέγεθος: 107.27 KB :: Τύπος: Kείμενο Word

Περιεχόμενο Πρόσκλησης

Το έργο «Εμπιστοσύνη στα Αστέρια μας - Trust your Stars» επιδιώκει την υλοποίηση ερευνητικών έργων με τη συμμετοχή Ερευνητών αλλά και Ομάδων Ερευνητών διαφόρων επιπέδων εμπειρίας.

Δικαιούχοι της Πρόσκλησης είναι οι Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) των Α.Ε.Ι. της Χώρας και προτάσεις θα υποβάλλονται για χρηματοδότηση στις δύο δράσεις της Προσκλήσεως, τη Δράση I: «Νέοι Ερευνητές» και τη Δράση II: «Συμπράξεις Ερευνητών διαφορετικών ΑΕΙ».

Στόχοι της Πρόσκλησης είναι:

(α)η δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για την αξιοποίηση του υφιστάμενου επιστημονικού δυναμικού και τη διαμόρφωση νέων προοπτικών στην επιστημονική και επαγγελματική πορεία αυτών, και

(β) η υλοποίηση ερευνητικών έργων με υψηλό αντίκτυπο στην οικονομία και την κοινωνία. 

Με την παραγωγή έρευνας υψηλού επιπέδου αναμένεται η εδραίωση των Πανεπιστημίων της Χώρας ως κόμβων αριστείας και καινοτομίας. Για τον λόγο αυτόν, τα προτεινόμενα ερευνητικά έργα («Ερευνητικές Προτάσεις») θα πρέπει να είναι πρωτότυπα, να έχουν αντικείμενο ερευνητικό τομέα αιχμής, να έχουν επιστημονική απήχηση και να πληρούν τα κριτήρια υψηλής επιστημονικής ποιότητας και αριστείας.

Όροι & Προϋποθέσεις Συμμετοχής ανά Δράση

 

Δράση Ι –  Νέοι Ερευνητές

Η Δράση αυτή αφορά στη χρηματοδότηση της υλοποίησης ερευνητικών έργων από ομάδες μεταδιδακτορικών ερευνητών των ΑΕΙ ή/και υποψηφίων διδακτόρων. Για τη Δράση αυτή θα οριστεί ένας Συντονιστής Έργου από τα μέλη των μεταδιδακτορικών ερευνητών. Τα μέλη της ομάδας έργου που είναι υποψήφιοι διδάκτορες δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 20% των προτεινόμενων Α/Μ απασχόλησης. Κάθε ερευνητής- ανεξαρτήτως επιπέδου- συμμετέχει σε μία και μοναδική πρόταση χρηματοδότησης.

Ο μέγιστος προϋπολογισμός κάθε αιτήματος χρηματοδότησης δεν μπορεί να ξεπερνά τις 200.000 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Ο μέγιστος Συνολικός Προϋπολογισμός της δράσης αυτής ανέρχεται σε 30.200.000,00 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Δικαιούχοι της Δράσης I:

Δικαιούχοι της δράσης είναι οι Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) των Α.Ε.Ι.

 

Δράση II – Συμπράξεις Ερευνητών διαφορετικών ΑΕΙ

Στόχος της Δράσης αυτής είναι η χρηματοδότηση της υλοποίησης ερευνητικών προτάσεων  που θα υποβληθούν από συμπράξεις ΑΕΙ. Οι συμπράξεις αυτές θα αποτελούνται από κατ’ ελάχιστον δυο (2) διαφορετικά Α.Ε.Ι. εκπροσωπούμενα από τους οικείους Ε.Λ.Κ.Ε. Η κάθε Ομάδα ερευνητών θα περιλαμβάνει μέλη ΔΕΠ, Ερευνητές όλων των βαθμίδων, ΕΛΕ Ερευνητικών Κέντρων− Ινστιτούτων της παρ. Α του άρθρου 13α του ν. 4310/2014 όπως ισχύει, μεταδιδακτορικούς ερευνητές και τουλάχιστον έναν Υποψήφιο Διδάκτορα.

Για τη Δράση αυτή θα οριστεί ένας Συντονιστής Έργου από τα μέλη ΔΕΠ της Ομάδας Έργου. Τα μέλη της ομάδας έργου που είναι μεταδιδακτορικοί ερευνητές δεν μπορούν να ξεπερνούν το 20% των προτεινόμενων Α/Μ απασχόλησης. O προτεινόμενος Συντονιστής δύναται να συμμετέχει σε μία και μοναδική πρόταση χρηματοδότησης.

Ο προϋπολογισμός ανά πρόταση χρηματοδότησης δε δύναται να υπερβαίνει το ποσό του 1.000.000,00 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Ο συνολικός Προϋπολογισμός της Δράσης αυτής ανέρχεται σε 62.000.000,00 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Δικαιούχοι της Δράσης II:

Δικαιούχοι της δράσης αυτής είναι οι Συμπράξεις Α.Ε.Ι. εκπροσωπούμενων από τους οικείους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.).

 

Πληροφορίες – Δημοσιότητα

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης θα οριστεί στην Αναλυτική Πρόσκληση.

Η Αναλυτική Πρόσκληση του έργου θα αναρτηθεί στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ και θα δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού https://www.minedu.gov.gr/, της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. https://www.epiteliki.minedu.gov.gr, της ΕΘ.Α.Α.Ε. https://www.ethaae.gr/el/ και του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» https://greece20.gov.gr/.

 


Επιστροφή


Λήξεις Προθεσμιών τις Επόμενες 7 Ημέρες
Παρακαλούμε δείτε προσεκτικά το κείμενο της κάθε ανακοίνωσης για την ακριβή ώρα λήξης της προθεσμίας
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας