Διαδικασία χορήγησης άδειας μετακίνησης σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 248 του ν. 4927/2022

ShareThis
Δημοσίευση: 09-12-2022 13:57 | Προβολές: 457

Διαδικασία χορήγησης άδειας μετακίνησης σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 248 του ν. 4927/2022

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 248 του ν. 4957/2022 (ΦΕΚ Α΄141/21.07.2022): «Με απόφαση του Προέδρου της Επιτροπής Ερευνών, κατόπιν εισήγησης του Επιστημονικού Υπευθύνου, εγκρίνεται η διενέργεια μετακινήσεων μελών της ομάδας έργου που είναι αναγκαία για την εκτέλεση έργων/ προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία για την έγκριση της ανωτέρω περιγραφόμενης μετακίνησης έχει ως εξής:

  • Ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν τη διενέργεια της μετακίνησης, υποβάλλει στη ΜΟΔΥ του ΕΛΚΕ, και συγκεκριμένα στον κ. Ανδρέα Λιάρτη (e-mail: aliartis@ionio.gr, τηλ.: 2661087604), εισήγηση σχετικά με τη μετακίνηση του μέλους της ομάδας έργου συνοδευόμενη από το έντυπο Ο14α. ΕΝΤΟΛΗ-ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ (επισυνάπτεται) συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο.
  • Στη συνέχεια η ΜΟΔΥ προβαίνει στον έλεγχο του αιτήματος και το διαβιβάζει στην Πρόεδρο της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ προς έγκριση.
  • Τέλος ενημερώνει τον επιστημονικό υπεύθυνο για την έγκριση ή την απόρριψη του αιτήματος.
  • Η μετακίνηση μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά την κοινοποίηση της έγκρισής της.

Σημειώνεται ότι κατά τα προβλεπόμενα στο ίδιο άρθρο (248) του ν. 4957/2022:

  1. «Το ανώτατο όριο ημερών μετακίνησης του προσωπικού του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) ανά ημερολογιακό έτος για το σύνολο των έργων/προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους ορίζεται σε εκατό (100) ημέρες.» (παρ. 2)
  2. «Μέλη της ομάδας έργου που ανήκουν στο προσωπικό του Α.Ε.Ι., μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.), Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) οφείλουν να ενημερώνουν τον Πρόεδρο της Συνέλευσης του Τμήματος για τη μετακίνησή τους στο πλαίσιο έργου/ προγράμματος που συμμετέχουν και να μεριμνούν για να μη διαταράσσεται η ομαλή εκτέλεση των λοιπών καθηκόντων τους προς το Τμήμα.» (παρ. 5)
  3. «Για τη μετακίνηση και διαμονή φυσικών προσώπων που προσκαλούνται στο πλαίσιο έργου/προγράμματος που υλοποιεί ο Ε.Λ.Κ.Ε., οι οποίοι δεν αποτελούν μέλη της ομάδας έργου/προγράμματος, καθώς και στις ομαδικές μετακινήσεις, δύναται να εφαρμόζονται είτε η διαδικασία του παρόντος είτε η διαδικασία περί δημοσίων συμβάσεων.» (παρ. 6)

Επιστροφή


Λήξεις Προθεσμιών τις Επόμενες 7 Ημέρες
Παρακαλούμε δείτε προσεκτικά το κείμενο της κάθε ανακοίνωσης για την ακριβή ώρα λήξης της προθεσμίας
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας