ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: «Προγράμματα Επικαιροποίησης Γνώσεων Αποφοίτων ΑΕΙ – Νέα Πρόσκληση με αλλαγές»

ShareThis
Δημοσίευση: 22-11-2011 10:10 | Προβολές: 631
    Συνημμένο Αρχείο 1
Mέγεθος: 123.5 KB :: Τύπος: Kείμενο Word

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης σχετικά με την υπ’αριθ. 140 Πρόσκληση του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» για τη χρηματοδότηση Προγραμμάτων Επικαιροποίησης Γνώσεων Αποφοίτων ΑΕΙ έχοντας διαπιστώσει ότι:


(α) με το μέχρι σήμερα σχεδιασμό και το τρέχον περιεχόμενο της Πρόσκλησης υπ’αριθ. 140 – στην οποία δεν προβλεπόταν περιορισμός στον αριθμό των υποβαλλόμενων προτάσεων ανά ΑΕΙ ούτε καθοριζόταν το αρμόδιο συλλογικό όργανο του ΑΕΙ που θα ενέκρινε την πρόταση που υποβάλλεται – συγκεντρώνεται ένας δυσανάλογα μεγάλος αριθμός (άνω των 1000!) σε σχέση με τα Προγράμματα που θα εγκριθούν (100 περίπου)


(β) ότι θα καθίστατο εξαιρετικά δύσκολη η εύρεση επαρκούς αριθμού αξιολογητών και η διενέργεια ταχείας αξιολόγησης για τόσο μεγάλο αριθμό προτάσεων με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε μη ανεκτή καθυστέρηση στην ένταξη έργων που θα οδηγούσε ενδεχομένως το Υπουργείο Ανάπτυξης να ζητήσει την ανάκληση της Πρόσκλησης


(γ) ότι από τις παρατηρήσεις των ΑΕΙ υπήρχαν μερικές ατέλειες στην αρχική πρόσκληση όπως ιδίως (i) στο προφίλ των επιστημονικών υπευθύνων και των διδασκόντων (όπου δεν λαμβάνονταν υπόψη οι μεταβατικές ρυθμίσεις των άρθρων 77 και 78 του Ν.4009/2011) και (ii) στον καθορισμό των έμμεσων δαπανών


Αποφάσισε:


1.    Την Ανάκληση της Πρόσκλησης υπ’αριθ. 140 και


2.    Την άμεση έκδοση Νέας Πρόσκλησης, άμα τη ανακλήσει της Πρόσκλησης υπ’αριθ.140, για Πράξεις με τίτλο «Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης ΑΕΙ για την Επικαιροποίηση Γνώσεων Αποφοίτων ΑΕΙ» η οποία θα έχει στη βάση της πανομοιότυπο περιεχόμενο με την Πρόσκληση υπ’αριθ. 140 με τις εξής αλλαγές:


i.        Θα ορίζεται μέγιστος αριθμός των προτάσεων ανά ΑΕΙ


ii.       Η προθεσμία υποβολής θα είναι από τις 28-11-2011 και μέχρι τις 30-1-2012


iii.     Αρμόδιο συλλογικό όργανο έγκρισης των Προγραμμάτων θα είναι η Σύγκλητος και εναλλακτικά  η Σύγκλητος Ειδικής Σύνθεσης


iv.    Θα ορίζονται προσαυξήσεις βαθμολογίας για δι-ιδρυματικές προτάσεις και διατμηματικές προτάσεις ως εξής: (α) για δι-ιδρυματικές προτάσεις με δύο Ιδρύματα κατά 30% (συντελεστής 1,3) (β) για δι-ιδρυματικές με τρία ιδρύματα κατά 60% (συντελεστής 1,6) (γ) για διατμηματικές κατά 15% (συντελεστής 1,15).


v.      Επιστημονικοί Υπεύθυνοι που θα μπορούν να υποβάλουν προτάσεις καθώς και Διδάσκοντες στα προγράμματα επιμόρφωσης, μπορούν να είναι Καθηγητές των ΑΕΙ καθώς και Λέκτορες και Καθηγητές Εφαρμογών με την επιφύλαξη των διατάξεων των άρθρων 77 και 78 του Ν.4009/2011 (κατ’εφαρμογή των οποίων σε περίπτωση που παύσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους αντικαθίστανται με Απόφαση της Συγκλήτου)».


vi.    Στις υποβαλλόμενες προτάσεις θα περιγράφεται και θα αξιολογείται το Προφίλ Διδασκόντων, με παράλληλη υπεύθυνη δήλωση ότι έχει διασφαλισθεί η συμφωνία υποψηφίων καθηγητών, λεκτόρων ή καθηγητών εφαρμογής με το προφίλ αυτό, χωρίς επώνυμη αναφορά των εν λόγω διδασκόντων για να διασφαλισθεί η αντικειμενικότητα στην αξιολόγηση.


vii.   Στο έντυπο υποβολής και όχι με διακριτό κείμενο θα πρέπει να τεκμηριωθεί η ανάγκη υλοποίησης του προτεινόμενου προγράμματος σε συνάρτηση με την διαπιστούμενη ανάγκη ή ζήτηση


viii. Δε θα προβλέπεται πλέον η εξαιρετική χρηματοδότηση των 350.000 € σε ειδικά τεκμηριωμένες περιπτώσεις ώστε όλα τα Προγράμματα να μπορούν να χρηματοδοτηθούν έως το ποσό των 250.000 €.


Με βάση τα παραπάνω, δημοσιεύεται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» νέα Πρόσκληση για Πράξεις με τίτλο: «Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης ΑΕΙ για την Επικαιροποίηση Γνώσεων Αποφοίτων ΑΕΙ».



Επιστροφή


Λήξεις Προθεσμιών τις Επόμενες 7 Ημέρες
Παρακαλούμε δείτε προσεκτικά το κείμενο της κάθε ανακοίνωσης για την ακριβή ώρα λήξης της προθεσμίας
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας