80630: Θερινή Ακαδημία Μουσικής Παιδαγωγικής 2023: Με εργαλείο τον κύκλο: ένα βιωματικό εργαστήρι ομαδικού αυτοσχεδιασμού με μοναδικά όργανα τη φωνή και το κρουστό [ΚΕΔΙΒΙΜ]
KEDIVIM
Επιστημονικός Υπεύθυνος: Διονυσίου Ζωή
Πλαίσιο Χρηματοδότησης: ΚΕΔΙΒΙΜ
Τμήμα Επιστημονικού Υπεύθυνου: Τμήμα Μουσικών Σπουδών

 Η "Θερινή Ακαδημία Μουσικής Παιδαγωγικής 2023" είχε στόχο την εμπειρία του ομαδικού αυτοσχεδιασμού, της συλλογικής δημιουργίας, και στην ανάπτυξη της μουσικότητας, μέσω της αυθόρμητης διάδρασης. Εναρμονιζόμαστε, συντονιζόμαστε, παίζουμε με τους ρυθμούς και τους ήχους, βιώνουμε την δυνατή δόνηση της πολυφωνίας και των ομαδικών κρουστών. Εξερευνήθηκαν οι δυνατότητες της φωνής μας και του σώματος, η ρυθμική εμπλοκή μας με τα κρουστά για ένα αυθόρμητο μουσικό παιχνίδι, κάθε φορά μοναδικό στη σύλληψη και την επιτέλεσή του, που μας προσφέρει γνώση, δημιουργία, ελευθερία και επικοινωνία.
Τα εργαστήρια εστίασαν στον φωνητικό κύκλο (vocal circle) και στον κύκλο κρουστών (drum circle). Το σεμινάριο διεξήχθη στην ελληνική γλώσσα με δυνατότητα παρακολούθησης του σεμιναρίου από αγγλόφωνο κοινό, με μετάφραση στην αγγλική γλώσσα. Οι δράσεις απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς μουσικής, μουσικούς, εκπαιδευτικούς των τεχνών όλων των βαθμίδων, εκπαιδευτικούς γενικής παιδείας προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητές μουσικής, παιδαγωγικών τμημάτων, τμημάτων παραστατικών τεχνών και θεατρικών σπουδών και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο.


Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας