80491: Διαδραστικές Τεχνολογίες στις Τέχνες και στο Σχεδιασμό OPEN ART [ΚΕΔΙΒΙΜ]
KEDIVIM
Επιστημονικός Υπεύθυνος: Φλώρος Άγγελος
Πλαίσιο Χρηματοδότησης: ΚΕΔΙΒΙΜ
Τμήμα Επιστημονικού Υπεύθυνου: Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας

Το Πρόγραμμα OPEN ART αποτέλεσε μια εξ αποστάσεως εκπαιδευτική πλατφόρμα ανάπτυξης προγραμμάτων επιμόρφωσης, κατάρτισης, εκπαιδευτικών σεμιναρίων και πρακτικής του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Αντικείμενο των προγραμμάτων ήταν το πεδίο της Τέχνης στην Εποχή της Πληροφορίας.

Απευθύνονταν σε άτομα που επιθυμούν να ασχοληθούν με την επαύξηση της καλλιτεχνικής τους δραστηριότητας στην Ψηφιακή Εποχή στο πλαίσιο των ανοιχτών τεχνολογιών και των προγραμματιστικών περιβαλλόντων. Τα σεμινάρια και τα εργαστήρια άντλησαν τη θεματική τους από το πεδίο Τέχνη, Επιστήμη, Τεχνολογία, Κοινωνία. Οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από διδάσκοντες του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας αλλά και προσκεκλημένους καλλιτέχνες με διεπιστημονικά ενδιαφέροντα, κατάρτιση αλλά και έμπνευση.

Παρακολούθησαν φοιτητές και απόφοιτοι Σχολών Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Αρχιτεκτονικής, Σχεδιασμού Προϊόντων, Μουσικών Σπουδών, Μηχανικών Πληροφορικής, Η/Μ Μηχανικών, χομπίστες και γενικά οποιοσδήποτε επιθυμούσε να δημιουργήσει διαδραστικά έργα τέχνης και να εξερευνήσει τα Νέα Μέσα, τον δημιουργικό προγραμματισμό και τις διαδραστικές εγκαταστάσεις με τη χρήση αισθητήρων. Καθώς τα τελευταία χρόνια οι τεχνολογίες διάδρασης έχουν διεισδύσει στην εκπαίδευση, στα μουσεία και στις βιβλιοθήκες, σημαντική κρίθηκε η παρουσία εκπαιδευτικών, αρχαιολόγων, μουσειολόγων, βιβλιοθηκονόμων σε εκπαιδευτικά προγράμματα ανοιχτών τεχνολογιών με σκοπό την επικαιροποίηση του γνωστικού τους αντικειμένου και τον συγχρονισμό τους με τις διεθνείς τάσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού της κοινωνίας.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε τρεις (3) εκπαιδευτικούς κύκλους.


Επιστροφή
Λήξεις Προθεσμιών τις Επόμενες 7 Ημέρες
Παρακαλούμε δείτε προσεκτικά το κείμενο της κάθε ανακοίνωσης για την ακριβή ώρα λήξης της προθεσμίας
1st Call for Proposals 2024 Interreg (VI-A) IPA CBC Greece-Albania
Δημοσίευση: 04-03-2024 12:19
Σημαντική Ημερομηνία: 03-04-2024
[Αναμένεται]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας