80428: ΠΜΣ Σύνθεση για τον Κινηματογράφο, το Θέατρο, τις Τέχνες της Παράστασης
Επιστημονικός Υπεύθυνος: Μνιέστρης Ανδρέας
Πλαίσιο Χρηματοδότησης: Έργα ΠΜΣ
Τμήμα Επιστημονικού Υπεύθυνου: Τμήμα Μουσικών Σπουδών

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου οργανώνει και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Σύνθεση για τον Κινηματογράφο, το Θέατρο και τις Τέχνες της Παράστασης» (Composition for Film, Theatre and the Performing Arts), σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 2278/26-06-2018 απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος (ΦΕΚ 3027/27.07.2018, τ. Β’).

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σύνθεση για τον Κινηματογράφο, το Θέατρο και τις Τέχνες της Παράστασης» (Composition for Film, Theatre and the Performing Arts), έχει ως αντικείμενο την καλλιέργεια και την εξειδίκευση στο πεδίο της Σύνθεσης Μουσικής για τον Κινηματογράφο και κατ’ επέκταση την Τηλεόραση και για κάθε μορφή κινούμενης εικόνας αναλογικής ή ψηφιακής. Επίσης την εξειδίκευση στο πεδίο της Σύνθεσης της Μουσικής για το θέατρο σε όλες τις μορφές του όπως ενδεικτικά Αρχαίο Δράμα, και όλες τις νεώτερες μορφές του από την Αναγέννηση μέχρι τον 21ο αιώνα, Σωματικό Θέατρο, Παντομίμα, κλπ. Ακόμα την εξειδίκευση στην Σύνθεση της Μουσικής για τον χορό σε όλες τις μορφές του από τον κλασικό μέχρι τον σύγχρονο και τέλος την ειδίκευση στη Σύνθεση Μουσικής για όλα τα σύγχρονα πολύτεχνα θεάματα στα οποία συνυπάρχουν πολλές και διαφορετικές τέχνες όπως κίνηση, λόγος, εικόνα, εικαστικές δράσεις με την ισχυρή παρουσία της σύγχρονης τεχνολογίας.
Οι σπουδές θα εμβαθύνουν στις ειδικές σχέσεις και απαιτήσεις συνθετικές και τεχνικές που δημιουργούνται στην Σύνθεση Μουσικής όταν η τελευταία συναντά την Εικόνα και τις Παραστατικές Τέχνες που επανακαθορίζουν το περιεχόμενο, την λειτουργικότητα και την φόρμα του μουσικού έργου με τελικό στόχο την ικανότητα του σύγχρονου συνθέτη να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά σε ένα πιο πολύπλοκο και πολυδιάστατο καλλιτεχνικό περιβάλλον.


Επιστροφή
Λήξεις Προθεσμιών τις Επόμενες 7 Ημέρες
Παρακαλούμε δείτε προσεκτικά το κείμενο της κάθε ανακοίνωσης για την ακριβή ώρα λήξης της προθεσμίας
1st Call for Proposals 2024 Interreg (VI-A) IPA CBC Greece-Albania
Δημοσίευση: 04-03-2024 12:19
Σημαντική Ημερομηνία: 03-04-2024
[Αναμένεται]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας