Στο πλαίσιο του έργου "Έρευνα για την βιολογική αξία των προϊόντων (οίνος,σταφίδα) και των παρα-προϊόντων του σταφιλιού από τα νησιά του Ιονίου" μελετώνται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχουν τα προϊόντα των Ιόνιων νήσων που προκύπτουν από το σταφύλι (κρασί, σταφίδα). Συγκεκριμένα επιλέχθηκαν ποικιλίες λευκών/κόκκινων κρασιών καθώς και σταφίδας, έγινε η παραλαβή των βιοδραστικών συστατικών τους και εξετάστηκαν οι βιολογικές τους ιδιότητες με σκοπό να αναδειχθεί η διατροφική τους αξία. Παράλληλα παραλήφθηκαν παρά-προϊόντα που προκύπτουν από την διαδικασία της οινοποίησης,έγινε η παραλαβή των συστατικών τους και εξετάστηκαν οι βιολογικές τους ιδιότητες με σκοπό να αποτελέσουν φτηνή πηγή βιοδραστικών συστατικών για άλλες εφαρμογές.
Επιστροφή