80314: Ψηφιακό αποθετήριο και διαδραστική πλατφόρμα για διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και μουσικής μέσα από τα τραγούδια της Μαρίζας Κωχ
Επιστημονικός Υπεύθυνος: Διονυσίου Ζωή
Πλαίσιο Χρηματοδότησης: Έργα Παροχής Υπηρεσιών
Κωδικός Πρόσκλησης: Χορηγία της Βουλής των Ελλήνων
Τμήμα Επιστημονικού Υπεύθυνου: Τμήμα Μουσικών Σπουδών
Προϋπολογισμός: 4.000,00 €

Στο πλαίσιο του έργου σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου,  το αποθετήριο «Τραγουδώντας ελληνικά με τα τραγούδια της Μαρίζας Κωχ», αξιοποιώντας τραγούδια της Μαρίζας Κωχ. Η επιστημονική ομάδα δημιούργησε πρωτότυπο υλικό για τη διδασκαλία της γλώσσας και της μουσικής. 

Το υλικό αποτελείται από 90 επιλεγμένα τραγούδια και είναι οργανωμένο σε κατηγορίες που αφορούν θεματικές ενότητες, ηλικιακές ομάδες, και επίπεδο γλωσσομάθειας. Οι χρήστες μπορούν να πλοηγηθούν ακολουθώντας τις παραπάνω κατηγορίες, καθώς και λέξεις-κλειδιά ή την αλφαβητική σειρά των τραγουδιών. Υπάρχει δυνατότητα η παρτιτούρα κάθε τραγουδιού είτε να εκτυπωθεί προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς (με το πρόγραμμα ελεύθερης πρόσβασης musescore).

H υπηρεσία παρέχει ένα αποθετήριο τραγουδιών και μεταδεδομένα για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας μέσα από τη μουσική. Για κάθε τραγούδι υπάρχουν τριών ειδών αρχεία: pdf, musescore, mp3. Για την καλύτερη πλοήγηση οι χρήστες συνιστάται να έχουν εγκατεστημένα στον υπολογιστή τα προγράμματα ανάγνωσης αρχείων μορφής pdf και mp3, καθώς και το πρόγραμμα ελεύθερου λογισμικού musescore.


Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας