Ενημέρωση για την Διαδικασία Απόκτησης Κωδικών Χρήστη ΟΠΣ από τους Ε.Υ.

ShareThis
Δημοσίευση: 16-04-2021 10:37 | Προβολές: 827
gr  pdf.png  ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ του ΟΠΣ
Mέγεθος: 1.32 MB :: Τύπος: Αρχείο PDF

Ως γνωστόν η  διοικητική και οικονομική παρακολούθηση από τις Διαχειριστικές Αρχές της πλειονότητας των πράξεων που διαχειρίζεται ο ΕΛΚΕ του Ιονίου Πανεπιστημίου πραγματοποιείται, υποχρεωτικώς, μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ.

 Στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) καταχωρίζονται τα δεδομένα των πράξεων (Τεχνικά Δελτία Πράξεων, Τεχνικών Δελτίων Υποέργων, Μηνιαίων Δελτίων Δήλωσης Δαπανών, Δελτίων Δεικτών Παρακολούθησης Πράξης  κ.ά.) των επιχειρησιακών προγραμμάτων που προσδιορίζονται στο πλαίσιο του Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

Προκειμένου να καταστούν οι εσωτερικές διαδικασίες του φορέα μας πιο ευέλικτες και αποτελεσματικές η Επιτροπή Ερευνών και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ  αποφάσισε κατά την 178η/7.4.2021 συνεδρίαση της – αριθμός εισήγησης 3969/2.4.2021, οι Επιστημονικοί Υπεύθυνοι των προαναφερόμενων πράξεων να αποκτήσουν κωδικούς χρήστη ΟΠΣ, ώστε να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα για τα έργα ευθύνης τους με αρμοδιότητες ανάγνωσης και εισαγωγής στοιχείων. 

Κατ’  αυτόν τον τρόπο, αφενός οι Ε.Υ. θα έχουν πλήρη γνώση της διοικητικής και οικονομικής εξέλιξης των έργων τους και αφετέρου τα αιτήματα τους (π.χ. τροποποίησης ΤΔΥ, τροποποίησης ΤΔΠ) θα είναι δυνατόν να εισάγονται στο ΟΠΣ από τους ιδίους και ακολούθως η Μ.Ο.Δ.Υ του Ε.Λ.Κ.Ε. θα προβαίνει στον προβλεπόμενο έλεγχο και υποβολή των αιτημάτων.

          Ως εκ τούτου σας επισυνάπτουμε το ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ του ΟΠΣ, όπου συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 2. Δημιουργία Λογαριασμού Χρήστη ΟΠΣ υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες της ανωτέρω διαδικασίας.

       Να  διευκρινιστούν τα εξής ως προς τη συμπλήρωση των παρακάτω πεδίων προκειμένου να μην απορριφθεί.

  • Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του φορέα Διαχείρισης, καθότι πρέπει να επιλεγεί η ορθή Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος που ανήκει η εκάστοτε Πράξη ή Πράξεις (μπορεί ο επιστημονικός υπεύθυνος Πράξεων που ανήκουν σε διαφορετικά Επιχειρησιακά Προγράμματα να κάνει μία αίτηση επιλέγοντας παραπάνω από μια ΕΥΔ),
  • Ο κωδικός φορέα είναι 1020174 ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
  • Στις αρμοδιότητες χρήστη δεν μπορούν να επιλεγούν  τα πεδία  ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΕΛΤΙΩΝ (εκτός ΤΔΠ) και ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΔΠ καθότι ο ΕΛΚΕ ως δικαιούχος των Πράξεων, όπως προαναφέρθηκε, ελέγχει και υποβάλλει τα όποια αιτήματα στο ΟΠΣ. Να σημειωθεί επίσης ότι το πεδίο  ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ  επιλέγεται  μόνο για τις Πράξεις που υπάρχει η υποχρέωση συμπλήρωσης απογραφικών δελτίων σύμφωνα με τους όρους ένταξής τους,
  • Στο πεδίο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ο αιτών συμπληρώνει τα έργα που είναι επιστημονικός υπεύθυνος (τίτλο Πράξης και κωδικό ΟΠΣ).
  • Η αίτηση αποστέλλεται στο email που έχει δοθεί από τον αιτούνται και υποβάλλεται στην υπηρεσία μας υπογεγραμμένη προκειμένου να αποσταλεί στην αρμόδια υπηρεσία με υπογραφή της Προέδρου της Επιτροπής Ερευνών.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

Τηλ. επικοινωνίας : 2661087672 , κα Σκαλιώτη Αλεξάνδρα.

Email: alexa@ionio.gr

Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη

της ΜΟΔΥ ΕΛΚΕ

Ευφροσύνη Αυγερινού


Επιστροφή


Λήξεις Προθεσμιών τις Επόμενες 7 Ημέρες
Παρακαλούμε δείτε προσεκτικά το κείμενο της κάθε ανακοίνωσης για την ακριβή ώρα λήξης της προθεσμίας
1st Call for Proposals 2024 Interreg (VI-A) IPA CBC Greece-Albania
Δημοσίευση: 04-03-2024 12:19
Σημαντική Ημερομηνία: 03-04-2024
[Αναμένεται]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας