Ανακοίνωση για προσκλήσεις που αφορούν απευθείας αναθέσεις

ShareThis
Δημοσίευση: 08-06-2021 14:16 | Προβολές: 735

Σας ενημερώνουμε ότι, με βάση τις διατάξεις του ν.4782/2021: «Εκσυγχρονισμός, απλοποίηση και  αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, ειδικότερες ρυθμίσεις προμηθειών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και άλλες διατάξεις για την ανάπτυξη, τις υποδομές και την υγεία», από 01/06/2021 ισχύουν τα κάτωθι:

  • το ανώτατο όριο για προμήθειες αγαθών και υπηρεσιών με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης ανέρχεται, ανά κατηγορία δαπάνης του προϋπολογισμού των έργων, στο ποσό των 30.000€ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
  • οι σχετικές προσκλήσεις υποβολής προσφορών απαιτείται να αναρτώνται στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ).

Συνεπώς, πριν την έναρξη της διαδικασίας αναζήτησης προσφορών, παρακαλείσθε όπως αποστέλλετε στη ΜΟΔΥ του ΕΛΚΕ ΙΠ (diagon.rc@ionio.gr) τις σχετικές προσκλήσεις, προκειμένου να αναρτώνται στο ΚΗΜΔΗΣ.

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν τα αναφερόμενα σε παλαιότερο κείμενο Οδηγιών για απευθείας αναθέσεις, σχετικά με τις δαπάνες που εξαιρούνται από τις διαδικασίες προμηθειών του ν. 4412/2016. Ήτοι:

Μη υπαγωγή της προμήθειας στις διατάξεις του Ν. 4412/2016

Όταν οι ειδικοί λογαριασμοί ενεργούν ως αναθέτουσες αρχές για την μίσθωση υπηρεσιών έρευνας και ανάπτυξης, στο πλαίσιο των έργων που διαχειρίζονται, μπορούν να θεωρηθούν ότι δεν υπόκεινται στον νόμο 4412/16, εφόσον ισχύει μία εκ των κατωτέρω συνθηκών:

Α) είτε οι υπηρεσίες έρευνας και ανάπτυξης δεν αποβλέπουν αποκλειστικά σε όφελος των ειδικών λογαριασμών,

Β) είτε οι υπηρεσίες δεν αμείβονται αποκλειστικά με κονδύλια που διαχειρίζονται οι ειδικοί λογαριασμοί.

Το βασικό κοινό χαρακτηριστικό των περιπτώσεων αυτών είναι ότι αποβλέπουν στην αύξηση του αποθέματος της επιστημονικής γνώσης, συμπεριλαμβανομένης της γνώσης που αφορούν σε θέματα του ανθρώπου, του πολιτισμού και της κοινωνίας, καθώς και στη χρήση του σχετικού αποθέματος γνώσης για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών. Επομένως, βασικό κοινό χαρακτηριστικό των δαπανών αυτών είναι ότι δεν πραγματοποιούνται με σκοπό το αποκλειστικό όφελος του ιδρύματος μέσα στο οποίο διεξάγονται, αλλά το ευρύτερο όφελος της επιστημονικής κοινότητας και της κοινωνίας.

Στην εξαίρεση από τις διατάξεις του Ν.4412/2016 δύναται να εντάσσονται οι ακόλουθες περιπτώσεις δαπανών:

  • Έξοδα δημοσίευσης σε επιστημονικά περιοδικά ή συνέδρια.

Τα επιστημονικά άρθρα που δημοσιεύονται σε επιστημονικά περιοδικά ή συνέδρια στο πλαίσιο προγραμμάτων που διαχειρίζεται ο ειδικός λογαριασμός, κατά τεκμήριο, σκοπό έχουν να αυξήσουν είτε το απόθεμα της γνώσης συμπεριλαμβανομένης της γνώσης του ανθρώπου, του πολιτισμού και της κοινωνίας, είτε να χρησιμοποιήσουν το απόθεμα της γνώσης για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών και δεν αποβλέπουν σε αποκλειστική ωφέλεια του πανεπιστημίου, στο οποίο δραστηριοποιούνται. Η ειδική αυτή σκοπιμότητα που επιτελείται με τη δημοσίευση των επιστημονικών άρθρων.

  • Έξοδα χρηματο-οικονομικής διαχείρισης.

Δεν εντάσσονται στις δημόσιες συμβάσεις κατά την έννοια του Ν.4412/2016 τα έξοδα τράπεζας και τα έξοδα χρηματο-οικονομικής διαχείρισης που επιβαρύνουν τη λειτουργία των έργων και του ειδικού λογαριασμού κονδυλίων έρευνας.

  • Τυχόν έξοδα δημοσιεύσεων σε εφημερίδες στο πλαίσιο διαγωνιστικών διαδικασιών.

Δεν εντάσσονται στις δημόσιες συμβάσεις κατά την έννοια του Ν.4412/2016 τα τυχόν έξοδα δημοσιεύσεων στο πλαίσιο διαγωνιστικών διαδικασιών, που για οποιοδήποτε λόγο βαρύνουν την αναθέτουσα αρχή (π.χ. μη ύπαρξη αναδόχου, κ.λπ.).


Επιστροφή


Λήξεις Προθεσμιών τις Επόμενες 7 Ημέρες
Παρακαλούμε δείτε προσεκτικά το κείμενο της κάθε ανακοίνωσης για την ακριβή ώρα λήξης της προθεσμίας
1st Call for Proposals 2024 Interreg (VI-A) IPA CBC Greece-Albania
Δημοσίευση: 04-03-2024 12:19
Σημαντική Ημερομηνία: 03-04-2024
[Αναμένεται]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας