80373: Έρευνα για την βιολογική αξία των προϊόντων (οίνος,σταφίδα) και των παρα-προϊόντων του σταφιλιού από τα νησιά του Ιονίου MIS 5006536
PEPIONIA
Επιστημονικός Υπεύθυνος: Σαμαράς Ιωάννης
Έρευνα για την βιολογική αξία των προϊόντων (οίνος,σταφίδα) και των παρα-προϊόντων του σταφιλιού από τα νησιά του Ιονίου MIS 5006536
Πλαίσιο Χρηματοδότησης: Ιόνια Νησιά ΕΣΠΑ 2014-2020
Κωδικός Πρόσκλησης: ΙΟΝ40 «Ερευνητική δραστηριότητα στον τομέα της αγροδιατροφής» Α/Α ΟΠΣ: 1934
Τμήμα Επιστημονικού Υπεύθυνου: Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Προϋπολογισμός: 102.345,34 €
Ακρωνύμιο: GRA.PRO.ION

Στο πλαίσιο του έργου "Έρευνα για την βιολογική αξία των προϊόντων (οίνος,σταφίδα) και των παρα-προϊόντων του σταφιλιού από τα νησιά του Ιονίου" μελετώνται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχουν τα προϊόντα των Ιόνιων νήσων που προκύπτουν από το σταφύλι (κρασί, σταφίδα). Συγκεκριμένα επιλέχθηκαν ποικιλίες λευκών/κόκκινων κρασιών καθώς και σταφίδας, έγινε η παραλαβή των βιοδραστικών συστατικών τους και εξετάστηκαν οι βιολογικές τους ιδιότητες με σκοπό να αναδειχθεί η διατροφική τους αξία. Παράλληλα παραλήφθηκαν παρά-προϊόντα που προκύπτουν από την διαδικασία της οινοποίησης,έγινε η παραλαβή των συστατικών τους και εξετάστηκαν οι βιολογικές τους ιδιότητες με σκοπό να αποτελέσουν φτηνή πηγή βιοδραστικών συστατικών για άλλες εφαρμογές.


Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας