5006536: G R A .P R O. I O N: Έρευνα για την βιολογική αξία των προϊόντων (οίνος, σταφίδα) και των παρά-προϊόντων του σταφυλιού από τα νησιά του Ιονίου
PEPIONIA
    Αφίσα Προγράμματος
Mέγεθος: 965.73 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
Επιστημονικός Υπεύθυνος: Σαμαράς Ιωάννης
Πλαίσιο Χρηματοδότησης: Ιόνια Νησιά ΕΣΠΑ 2014-2020

Επιδημιολογικά δεδομένα υποστηρίζουν ότι η μέτρια κατανάλωση κρασιού σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων καθώς και την ευεργετική δράση της κατανάλωσης σταφίδας.

Σε αυτό το πλαίσιο η προτεινόμενη πρόταση θα μελετήσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχουν τα προϊόντα των Ιόνιων νήσων που προκύπτουν από το σταφύλι (κρασί, σταφίδα). Συγκεκριμένα θα επιλεγούν ποικιλίες λευκών /κόκκινων κρασιών καθώς και σταφίδας, θα γίνει η παραλαβή των βιοδραστικών συστατικών τους και θα εξετασθούν οι βιολογικές τους ιδιότητες με σκοπό να αναδειχθεί η διατροφική τους αξία.


Διάρκεια έργου: 30 μήνες (07/2017 έως 12/2019)
Προϋπολογισμός:  254.950,00 €


Επιστροφή