10 χρόνια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC)

ShareThis
Δημοσίευση: 08-03-2017 10:04 | Προβολές: 3586
Σημαντική Ημερομηνία: 15-03-2017
[Έληξε]
image

Πρόσκληση

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) σας προσκαλεί στην Ημερίδα για τα 10 χρόνια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC) Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, 09.00-14.30 Αθήνα, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, Bασ. Κωνσταντίνου 48).

Η εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εβδομάδας εορτασμού των 10 χρόνων επιτυχούς λειτουργίας του ΕRC (13-19 Μαρτίου 2017), διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας.

Στην εκδήλωση, ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας Δρ Θ. Παπάζογλου θα παρουσιάσει τη συμβολή του ERC στον Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας καθώς και τις αναμενόμενες προκηρύξεις, ενώ ο Καθηγητής Ν. Ταβερναράκης, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου Έρευνας του ERC & Προέδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας θα μιλήσει για τα ερευνητικά προγράμματα του ERC και τη συμβολή τους στη στρατηγική ανάπτυξης της Έρευνας και της Καινοτομίας στην Ελλάδα.

O Καθηγητής Γ. Κόλλιας, Πρόεδρος και Επιστημονικός Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλ. Φλέμιγκ", θα παρουσιάσει τη συμβολή του Προγράμματος του ERC στην στρατηγική ανάπτυξης ενός Οργανισμού Υποδοχής.

Ο Δρ Γ. Χουρδάκης Ειδικός Επιστημονικός Σύμβουλος (Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Έρευνας & Καινοτομίας) θα παρουσιάσει το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, έναν νέο θεσμό στήριξης της "Επιστημονικής Αριστείας" για νέους και έμπειρους ερευνητές.

Επιτυχημένοι υποψήφιοι του προγράμματος ERC θα παρουσιάσουν τη συμβολή του προγράμματος ERC στη σταδιοδρομία των ερευνητών και χρήσιμες συμβουλές για την προετοιμασία και την υποβολή ανταγωνιστικών προτάσεων.

Επίσης, θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες του ΕΚΤ ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα του ERC, καθώς και οι απαιτήσεις του Ορίζοντα 2020 για την Ανοικτή Πρόσβαση στις επιστημονικές δημοσιεύσεις και τα ερευνητικά αποτελέσματα.

Περισσότερες πληροφορίες & online εγγραφή: http://www.ekt.gr/el/events/20683

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση: http://media.ekt.gr/live


Επιστροφή


Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας