Nέες προσκλήσεις για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης έργων στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ιονίων Νήσων 2014-2020 (νέο ΕΣΠΑ)

ShareThis
Δημοσίευση: 08-12-2016 15:34 | Προβολές: 863

Αξιότιμες/οι κυρίες/οι,
σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με ανακοίνωση στον ημερήσιο τύπο, υπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, εννέα νέες προσκλήσεις για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης έργων στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ιονίων Νήσων 2014-2020 (νέο ΕΣΠΑ), συνολικού προϋπολογισμού 41,7 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για προσκλήσεις που αφορούν σε διάφορους τομείς (Περιβάλλον, Πολιτισμός, Ύδρευση, Οδική Ασφάλεια, Τουρισμός, Έρευνα) και άξονες του προγράμματος.

Ειδικότερα πρόκειται για:

1.Πρόσκληση αρ. 29 “Ανάπτυξη υποδομών διαχείρισης στερεών αποβλήτων Μικρών Νησιών”, η οποία αφορά στην ολοκλήρωση ή κατασκευή νέων Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.), καθώς και άλλες δράσεις προβλεπόμενες από τον ΠΕΣΔΑ στα Μικρά Νησιά της ΠΙΝ και συγκεκριμένα στο Μεγανήσι (μεταφερόμενο έργο) και στους Παξούς (νέο έργο), με προϋπολογισμό 4.000.000 ευρώ.
2.Πρόσκληση αρ. 30 “Δράσεις προβολής φυσικών και πολιτιστικών πόρων” (Τουριστική προβολή), που αφορά σε δράσεις διαφημιστικής προβολής δημοσίων σχέσεων, δημιουργίας περιεχομένου και υλικού προβολής (ψηφιακού και μη) κλπ. Πρόκειται για νέο έργο που απευθύνεται στην την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ.
3.Πρόσκληση αρ. 31 “Αναβάθμιση υποδομών διαχείρισης πόσιμου ύδατος”. Η πρόσκληση απευθύνεται σε ΔΕΥΑ και Δήμους της ΠΙΝ. Αφορά σε έργα αντικατάστασης παλαιωμένων δικτύων ύδρευσης, ανάπτυξη “έξυπνων” συστημάτων εντοπισμού των διαρροών στα δίκτυα/εγκαταστάσεις, προμήθεια εξοπλισμού των κεντρικών υδραγωγείων, καθώς και δράσεις για την παρακολούθηση της ποιότητας και ποσότητας του πόσιμου νερού από τις υφιστάμενες πηγές. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα αφορά σε νέα έργα που θα κατασκευαστούν στη Κέρκυρα, στη Ζάκυνθο, στην Παλική Κεφαλονιάς και στον Κάλαμο Λευκάδας. Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 12.000.000 ευρώ.
4.Πρόσκληση αρ. 32 “Δράσεις προστασίας, ανάδειξης, αξιοποίησης στοιχείων της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς”.
Απευθύνεται προς τους ΟΤΑ, το Υπουργείο Παιδείας και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου. Αφορά σε παρεμβάσεις προστασίας και ανάδειξης σε μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και ιστορικά κέντρα πόλεων, δημιουργία δικτύων μνημείων/πόλεων UNESCO, δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών στη βάση θεματικών αξόνων, δημιουργία δικτύων/διαδρομών επισκέψιμων μνημείων, αρχαιολογικών χώρων, μουσείων κλπ. Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 8.000.000 ευρώ.
5.Πρόσκληση αρ. 33 “Δράσεις προστασίας, ανάδειξης, αξιοποίησης στοιχείων της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς”.
Η πρόσκληση αυτή, εκτός των ανωτέρω παρεμβάσεων σε μνημεία, περιλαμβάνει και τους αρχαιολογικούς χώρους. Απευθύνεται δε στο Υπουργείο Πολιτισμού και έχει προϋπολογισμό 2.500.000 ευρώ.
6.Πρόσκληση αρ. 34 “Ολοκλήρωση και δικτύωση τουριστικών λιμενικών υποδομών”.
Η πρόσκληση αφορά στην συμπλήρωση τουριστικών λιμενικών υποδομών μικρής κλίμακας συνοδευόμενων από αναγκαίες υποδομές στη χερσαία ζώνη. Ουσιαστικά αναφέρεται στο Τουριστικό Αγκυροβόλιο Βασιλικής Λευκάδας, η α΄ φάση του οποίου υλοποιήθηκε κατά την προγραμματική περίοδο 2007-2013. Η πρόσκληση απευθύνεται στο Δήμο Λευκάδας και έχει προϋπολογισμό 6.000.000 ευρώ.
7.Πρόσκληση αρ. 35 “Συμπλήρωση και αναβάθμιση υποδομών για την οδική ασφάλεια των χερσαίων μεταφορών”. Απευθύνεται στην ΠΙΝ και στην “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε.”. Αφορά σε βελτιώσεις βασικού οδικού δικτύου με έμφαση στην οδική ασφάλεια. Ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στα 4.000.000 ευρώ.
8.Πρόσκληση αρ. 36 “Δράσεις ενεργητικής οδικής ασφάλειας για τις χερσαίες μεταφορές”.
Απευθύνεται στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε., στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην ΠΙΝ. Αφορά στη συμπλήρωση του ειδικού εξοπλισμού αρμόδιων υπηρεσιών (ειδικά οχήματα, όργανα κλπ) και σε συστήματα ενεργητικής οδικής ασφάλειας (π.χ. “έξυπνα” συστήματα προειδοποίησης κλπ) για τη βελτίωση της ασφάλειας. Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης είναι 1.500.000 ευρώ.
9.Πρόσκληση αρ. 40 “Ερευνητική δραστηριότητα στον τομέα της Αγροδιατροφικής”.
Η πρόσκληση απευθύνεται προς τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και τα Ερευνητικά Ιδρύματα της ΠΙΝ. Στο πλαίσιο της θα χρηματοδοτηθούν δημοσίου χαρακτήρα ερευνητικές δράσεις των ΑΕΙ και των Ερευνητικών Ιδρυμάτων των Ιονίων Νήσων που μπορούν να ενθαρρύνουν και να υποστηρίξουν την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στον αγροδιατροφικό τομέα (αλυσίδες αξίας ελαιολάδου, οίνου, κτηνοτροφίας). Σημειώνεται ότι η αγροδιατροφική αποτελεί έναν από τους τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης αυτής ανέρχεται στα 1.700.000 ευρώ.
Αναλυτικά οι προσκλήσεις δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες της ΕΔΑ Ιονίων Νήσων (pepionia.gr) και του ΕΣΠΑ 2014-2020 (espa.gr & depin.gr).

Επιπλέον θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στην σελίδα της Επιτροπής Ερευνών έχουν αναρτηθεί οι παρακάτω προσκλήσεις:


Επιστροφή


Λήξεις Προθεσμιών τις Επόμενες 7 Ημέρες
Παρακαλούμε δείτε προσεκτικά το κείμενο της κάθε ανακοίνωσης για την ακριβή ώρα λήξης της προθεσμίας
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας